Oblastní základní organizace Jeseníky je nově založená buňka Strany zelených, s působností na Šumpersku a Jesenicku. Aktivně navazujeme na dřívější působení Zelených v prostoru severozápadní Moravy.

Naši členové žijí a angažují se v Jeseníku, Javorníku, Šumperku, Zábřehu, Jestřebí a Dolních Studénkách. Přidejte se k nám a přinášejte zelené myšlenky i do své obce! Nebo nás můžete podpořit šířením našich článků, nárazovou pomocí v předvolebních kampaních, finančním darem. Můžete se také zcela bez závazků zaregistrovat jako naši příznivci, které budeme informovat o naší činnosti. Kontakt: Radek Ocelák (předseda základní organizace), radioc@seznam.cz

V současnosti naši členové zastávají následující veřejné funkce:

• Lukáš Morávek – člen krajské komise pro kulturu a památkovou péči
  • Radek Ocelák – člen kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje

Do zastupitelstva města Jeseníka byla zvolena námi nominovaná nestranička Martina Seidlerová, držitelka ceny Křesadlo za komunitní dobrovolnictví.

V šumperské komisi životního prostředí je zástupcem naší volební koalice (ČSSD+Zelení+Nezávislí) Jakub Šnapka.

Organizačně spadáme pod olomouckou krajskou organizaci Strany zelených.